Една идея за нова религия

Покрай Великден разговорите относно религии станаха много. И понеже едните обвиняват интернета, че религията умира, свидетелите на Йехова ми цъфват на вратата всяка седмица и някой там ми обясняваше, че ще умрем без религия, аз реших, че е време да се захвана и да си направя нова религия. With blackjack and hookers!! ^^
      Защо ни е нова религия? Защото религиите са просто вяра в нещо. И да, науката също е религия, не се опитвайте да го изкарате, че е обратното. Ние се нуждаем да вярваме в нещо, иначе празните ни глави ще се пръснат от необяснимите въпроси за съществуването ни и до там. А може би е време това да стане и да се свърши с нас. Мизантропия? Реализъм? И двете? И понеже се нуждаем да вярваме в нещо, аз реших да започна нова религия. Така и така хората са измислили всяка религия, защо да не измислим нова?
      Трябва ни нещо, в което да вярваме и аз казвам, защо не вярваме в магия? О, Господ бил магия, чудесно, нямам нищо против, тогава не му давайте човешки черти. Това е унизително, кой, дявол го взел, иска да вярва в нещо, което прилича на нас или пък, о, ужас, ни е създало? Така, аз казвам магия! Магически свят! Паралелни светове! Не звучи ли романтично? Познанието, че там някъде съществува свят, в който всичко е възможно, просто ние сме твърде глупави и съответно ни е отказано правото да съществуваме в него. Не, никакъв рай, само свят - добър и лош, със страдания и щастливи моменти.
      И така, основната трактовка на нашата нова религия ще е "Ако вярваш - ще стане". Заповедите ни ще са "Око за око, зъб за зъб" и "Ако искаш нещо да стане си хвани задника, стани и го направи", както и "Молитвите помагат колкото и да седиш в река и да се чудиш, защо си мокър". За тази религия няма да се говори, за какво да говорим за нещо, което е факт -магически светове си съществуват и толкова. По същата причина и няма нужда да го обсъждаме, освен ако някой не е измислил начин да се докопаме до там, което малко разваля нещата, но пък би било чудесно.
     Религията ще се подхранва само от вяра в себе си. 
     Звучи ли смислено? Не? Чудесно, ето как звучат всички религии в днешно време - остатъци от едно минало, в което всички сме се обичали и сме били задружни. Овцете се нуждаят от водач, но аз мисля, че е време овцете да станат вълци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар