На кино във Враца

Салонът е претъпкан дори по моите стандарти за претъпканост, а те са далеч по-занижени, от колкото един нормален човек трябва да приема. От друга страна нормалните хора не се возят в градски транспорт в най-голямата жега (2 след обяд).
   Ще гледаме кино. Тук не е имало кино от 6 години, когато последното такова фалира, къде от липса на клиенти, къде от факта, че няма как точно да има клиенти, когато при нас нови филми или идваха с такова закъснение, че ги пускаха в HD по торентите преди киното...или, в повечето случаи, въобще не идваха.
   А сега ще гледаме "Снежанка и ловецът". Изборът на филм провокиран повече от самата идея да гледаме пак кино в родния си град, от колкото от нещо друго. И двете не подхождаме с кой знае каква надежда - още от постера си личи, че нещо се е пообъркало при кастинга за главната героиня.
А именно онази от Twilight, май не мога добре да си спомня името в първия момент, но Google ми подсказва, че е Кристен Стюарт, но се опасявам, че името й за мен няма никакво значение. Не харесвам Twilight, а заради нея дори съм склонна да стигам до крайности като "мразя", "ненавиждам" и "презирам". Затова очаквах да опропасти и този филм, макар че историята му смътно ми напомняше на историята на Снежанка в Once upon a time.
   Добре, салонът е натъпкан, естествено няма климатик, вентилатор, няма дори вентилационна шахта. Казват ни, че по средата на филма ще направим 10 минути пауза. Това е нещо ново, чудим се за какво ни е пауза.
   Час по-късно разбираме, че ако не беше паузата, то щяхме да пукнем от задушаване под всякаква форма - от липса на кислород до натравяне с "благовонни" пари на пот, кола и пуканки. 10 минути навън ни спасиха живота, а следващата част от филма прекарахме на отворени врати на салона. Така се гледа кино по врачански - на говедата в салона не им трябва климатик, я! От друга страна съм благодарна на хората, че са си направили труда да дойдат от Русе чак, че да ни прожектират филми, в забутаната ни стара зала с още по-старата ни кино техника. Филмите се превръщат в атракцията "у наше село". За следващия филм след нас чакаха още повече хора...
   Но да минем на "Снежанка и ловецът" - невероятната "тъмна" приказка, която се разкри пред мен ме остана потресена и зачудена, защо дадох цели 4 лева, освен, за да се задуша в залата и да си начешам крастата да гледам кино. Защото аз по никакъв друг начин не бих се навила да гледам филм, явно.
   На самата история на филма няма да се спирам, всеки да си го гледа, ако му се гледа. Имах някаква надежда, че поне бой ще има, но и тя остана напразна. Когато боят се очертава в минутите на трейлъра не съм точно убедена какви са положителните страни на този филм. Освен джуджетата и Тор (така и не му запомних името, но се сещате кой е - главният герой, ако албанският реотан на някой още не е загрял). О, разбира се кралицата беше прелестна. Да ги бяха разменили, да му се не види. И на цялата тази работа...те вземат наша Кристен за СНЕЖАНКА о_O? The fairest of them all?????? Кой? ТЯ???? Е, така и не разбрах как успя още един цял филм да не си затвори устата X.X Сигурно е трудно през цялото време да я държиш отворена. Или да си намусена. До тук с коментарите - Снежанка беше повече от тотален позор за всички Снежанки на света.
    За кражбите от други филми дори няма какво да говорим. Ах този елен, ах! Можеха поне да не го крадат толкова нагло от Мононокето, дори самото му появяване беше почти същото. Да, да, знам, че го има в приказките, не съм паднала от Марс, но все пак... После се чудех: "Сега тя Снежанка ли е, Жана Д'Арк ли е?" А накрая ни се мерна и Задругата - един с брадва, един с лък и куп джуджета. За невероятният "любовен" триъгълник ще си говорим ли?
   Понеже се олях с коментарите си за този филм, а той дори не заслужава цялото ми това внимание, ще заключа само с едно - НЕ ГО ГЛЕДАЙТЕ! Или ако умирате да го гледате, просто не давайте пари за него....Освен ако не искате да се посмеете, като нас, но тогава рискувате да ви изгонят от салона (почти като нас, не знам как не ни изритаха). Аз ще ви напиша по-добра история от тази на филма....Утре ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар