Halloween and more boring updates

   Щеше ми се по-скоро да намеря време да драсна някой и друг ред, но все не се получаваше. Нали знаете как е - когато навлезеш в живота и нещата не се подреждат така, както ги искаш. Искам или не, времето за забавления намалява и времето за самосъжаление се увеличава. О, шегата на страна, животът в София не ми се отразява положително на самочувствието. Или нервите.
   А, за halloween? Ммм.исках само да споделя побългарения си вариант на the graveyard pots. Оригиналната рецепта тук , а ето и как да си ги направим в наши условия, с наши продукти.



Кремче-гробче? :D От къде да знам как да му викам на български, но да речем и така става. Ето с какво да заместим продуктите:

За 4 порции (в случая това са чаши с безалкохолно, не винете студенцията, нямахме малки купички, а не си представям как щяхме да ги направим в купи за супа (x_x)

1/ 1 пакет Creme Ole на Др. Йоткер (ето това нещо тук )
2/ един банан
3/ пакет шоколадови бисквити (чаени шоколадови най-добре - хем са меки, хем евтини) 
3/ шоколадови пръчици
4/ есенция по желание (аз сложих лимонова есенция, но и без нея става)

Правим крема според описанието на опаковката. (Това значи да си купите мляко за него). Ако ще слагаме есенцията, слагаме я в крема (когато е готов). След това натрошаваме много ситно бисквити в крема. Изсипваме крема в купичките (чашките) и слагаме парченца банан. В този случай банана беше сложен в средата, за да наподобява ....трупче. :) Отгоре започваме да трошим на много ситно бисквити, докато се покрие цялата повърхност на крема и не заприлича на пръст. С клечка за зъби топим в малко от крема и надписваме котешките езичета. Може да се наложи да повторите няколко пъти, докато надписа започне да личи хубаво. Слагаме котешкото езиче като на картинката и добавяме пръчиците, за да заприлича на гробче.

Толкова! Около 5лв само! (Ореото беше прекалено сладко и скъпо за вкуса ми :D. И да, знам, че не изглеждат като в оригинала, но от друга страна отнемат и не повече от 20мин. Зависи колко бързо можете да трошите бисквити XD )Така, трябва да си признаем, че количеството на 1 пакет крем може да не стигне напълно за 4 порции, затова може да сварите още половин, поне на мен ми се наложи, но това зависи според пълнотата на купичките ви.

И така, първият ми halloween мина чудесно. Надявам се тази рецепта да помогне на всеки, който иска да подготви нещо по-така за гостите си :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар