Manga ревю - The Breaker


И отново чакам и чакам. Минава вече седмица , две , но все още я няма, къде е, защо се бавят, нали все пак спазваха краен срок.
За пореден път днес влизам и гледам и , о чудо, тя е там седи най-отгоре в моя WatchList , новата глава на ТheBreakerNewWave. Притреперила като мокра патка, цъкам на линка и гледам как бавно, но все пак се сваля....две минути!!! Е добре ще почакам още две минути да се свали, няма проблем, все пак чаках цели ДВЕ СЕДМИЦИ за нея. Последни секунди и аз вече съм отворила Download папката и със щастлива усмивка разархивирам скъпоценната си радост за деня. Надъхана започвам да чета ценните 22 страници, като отделям голямо внимание на всяка подробност.
Тааа така протича всяка седмица/две/месец (в зависимост кога A-Team качът превода си(проклети да са заради забавянето си)) в чакане на моя личен фаворит в manga света...съжалявам, това не е manga, а manhwa(не японски, а корейски комикс за непросветените). Ще започна с това че това ТРЯБВА и то задължително да се прочете от всеки, който смята че е фен на бойните изкуства и комедията...добре де и малко драма. От самото начало историята е стандартна, не толкова зарибяваща, но все пак хващаща окото. Тормозено хилаво момченце, нов учител, конспирация, израстване, драма, отмъщение, мистериозна организация, супер-сили и естествено - набор от комедийни сцени. Звучи познато....е да това може да го видите във всеки нашумял Холивудски хит или всеки shonen, но идеята е как е представено. Има за всекиго по нещо. Персонажите са интригуващи и почти всеки може да те изненада с нещо по някое време на историята, която пък е лесна за следене, като изключим моментите с конспирацията, те никога не се разбират напълно. И как подяволите мислят, че можем да запомним толкова много и странни имена (това настрана, може проблема да е само мой и моят пращящ интелект). Та с напредване на вече отбелязано стандартната история, все повече бях запленена, може би даже прекалено след като се стигна до гореспоменатото състояние. Дори и графиката е изпипана и героите са нарисувани всеки да отговаря на характера си, а не стандартното нарисуван да изглежда като терминатор, а всъщност повече от Lame(това е за тези от вас които смятат, че терминатор кърти). The Breaker свършва достатъчно интересно и незавършено, че да искаш да почнеш и неговото продължение.Явно авторът е забелязъл, че ако държи читателя в напрежение ще бъде по-интересно, което е така, но трябва ли с всяка глава да те кара да мислиш, че в следващата твоят любимец ще се появи и......всъщност това да не стане и естествено освен надъхан си и на ръба на депреията, че и този път не си го видял, но все пак си сигурен, че ще се появи в следващият път и това ти дава надежда още една седмица.
И накратко това е велика manhwa, която ще те държи в напрежение и която трябва да четеш, защото аз така съм казала.....приятен ден и пиите едно кафе и заради мен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар