Зоопаркът в Тенноджи

   Понеже имах време да се поразходя до Тенноджи (един "квартален град" на Осака), се отбих и в зоологическата там.
   На кратко - за 900 йени се намъкнах в музея по съвременните изкуства и зоологическата градина.
   В музея ми направи впечатление, че модерното японско изкуство е определено особено реалистично, но и някак тъжно. Повечето картини бяха в студени цветове, а дори и онези, които все пак бяха в топли краски, бяха меланхолични залези и празни гори. Имаше много картини и скулптори на жени, голяма част от тях голи, но всички имаха един замислен и замечтан поглед. Въобще 14 зали с картини те поставят в една приказка, чийто край е още в бъдещето, сякаш японците чакат нещо, някакво чудо. Но спор няма - приказката е красива и тъжна, точно като реалният живот.
  След музеря влязох в зоологическата градина, тъй като двете са едно до друго. Няма да се спирам на подробно описание - животни нормални, като в софийската зоологическа. Е, малко по-различни бяха ;) Радвам се, че имах възможността да видя коала и киви :p И да - коалите са олицетворение на "сладко и пухкаво" ^^~ За съжаление снимането при тях беше забранено, но очите ми попиха пухкавостта @@! Уж имаше и жираф, но някак си го пропуснах. Как се пропуска 5 метров жираф, само аз си знам -____-''' Но пък видях розово фламинго и хипопотам в действие (под водата) ;) Беше забавно.
   Тази зоологическа, може би, е голяма колкото Софийската, но и нашата не отстъпва по разнообразие ;) Макар и да не е добре да сравнявам националният ни зоопарк с кварталният зоопарк на Осака XD. Да речем, че в Тенноджи имаше повече люлчици и пейчици, пък в София има повече пространство за животните ;).
  И ето там долу се вижда аз с какви подаръци се сдобих ;) Само в Япония има такива сладки плюшени играчки :P

Няма коментари:

Публикуване на коментар